Menu

Menu

Marketingnieuws & updates

Op ons Marketingblog houden wij u zo veel mogelijk op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van marketing, sales, Social Media, online vindbaarheid en optimalisatie voor uw website. Bent u nieuwsgierig naar wat Marketingbureau Bakker voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact op voor een vrijblijvende afspraak.

Linkedin treft miljoenenschikking over ongewenste e-mail

Linkedin treft miljoenenschikking over ongewenste e-mail

Linkedin heeft een schikking van 13 miljoen dollar getroffen in een rechtszaak over het e-mailbeleid van het sociale netwerk.
De schikking moet nog worden goedgekeurd door de rechter, meldt ABC News. De rechtszaak werd in 2013 aangespannen door gebruikers die vonden dat Linkedin zonder toestemming e-mails verstuurt met hun naam en foto erin naar mensen in hun adresboek.

Als er niet op het vriendschapsverzoek werd gereageerd, stuurde de site bovendien nog twee mails naar de ontvanger van het verzoek ter herinnering.

Namen en foto's
Hoewel Linkedin zijn gebruikers geen compensatie zal geven voor de e-mails over vriendschapsverzoeken, heeft het bedrijf wel toegezegd te zullen betalen voor de herinneringsmailtjes die daarop volgden.

De 13 miljoen dollar zal niet worden uitgekeerd aan de ontvangers van de verzoeken, maar aan de gebruikers waarvan de namen en foto's zijn gebruikt in de e-mails. Gebruikers die een claim indienen kunnen ieder maximaal 1.500 dollar ontvangen.

Opvallend genoeg is het Linkedin niet van plan om zijn e-mailbeleid aan te passen. Wel zal het voortaan duidelijker aangeven dat er na de eerste mail over een vriendschapsverzoek nog een aantal mails kunnen volgen.

Less is more
Linkedin-gebruikers klagen al langer over de grote hoeveelheid spam die het bedrijf naar zijn gebruikers verstuurt per e-mail.

In juli beloofde de site minder mails te sturen, en bood de site zelfs zijn excuses aan: "Het bericht is aangekomen. Less is more", aldus het professionele netwerk.

Meer informatie: www.nu.nl

Vorige nieuwsberichten lezen? Zie de nieuwspaginaWebsite beter vindbaar maken op het internet (Google)

Hoe maak ik mijn website beter vindbaar in Google? Het is belangrijk dat een website de juiste Meta titels (website titels) en meta omschrijving heeft (website omschrijving). Dit noemen we ook wel SEO. Een website moet Google duidelijk maken waar die over gaat. Als mensen zoeken op een zoekw... Lees verder »

Online marketing

Haal meer rendement uit uw website! Wij zorgen er voor dat uw website gevonden wordt en voor u werkt.

SEO

Zoekmachineoptimalisatie: uw website slim ingesteld zodat deze goed toegankelijk is voor Google.

Social Media

Professioneel ingestelde Social Media profielen en uitleg bij het zakelijk gebruik er van. Laat het aan ons over!

Drukwerk

Wij verzorgen goed en betaalbaar drukwerk en zorgen dat uw huisstijl aanspreekt bij uw doelgroep.

Recensies

Wij stellen feedback van onze klanten zeer op prijs! Heeft u ervaring met ons? Schrijf dan een recensie op deze pagina. Bedankt!

SEO en Marketing werkzaamheden voor onze Hotel Restaurant - Danny Bakker verzorgd onze complete SEO en Marketing voor onze Hotel Restaurant. Hier zijn wij zeer tevreden over. Marketingbureau Bakker denkt met u mee, en zo komen we altijd tot het b... Lees verder »

Net even meer - Danny Bakker zet zich voor de volle 100% in voor zijn klanten. Dankzij zijn actuele kennis van online marketing en een enthousiaste aanpak zorgt hij ervoor dat hij een top resultaat behaalt. Onze complimenten!!... Lees verder »

Meer recensies lezen? Ga naar deze pagina.

Stuur een e-mail

Mijn website:

Naam:
E-mail:
Vraag:

Contactgegevens

Marketingbureau Bakker
Veenweg 21
9686 SB Beerta (Groningen)
Telefoonnummer Marketingbureau Bakker 06-30779452
E-mailadres Marketingbureau Bakker info@marketingbakker.nl
KvK: 63188392